1 Followers
6 Following
KuntuZangmo

KuntuZangmo

Currently reading

The Search Of The Heart
Hermann of Carinthia, Benjamin N. Dykes
Játszmák világa
Járó Katalin
Magyar szólások és közmondások
O. Nagy Gabor
Bábel fiai
Moskát Anita
Evészavarok és testképzavarok
Túry Ferenc, Pászthy Bea
Astrologie für jederman
Heinz Sandauer
Tanuljunk könnyen gyorsan németül
Ernst Häckel
Paleolit edzés
Lakatos Péter
Három veréb hat szemmel
Weöres Sándor
Álmok (Träume – die geheimnisvolle Sprache des Unbewussten)
Verena Kast
SPOILER ALERT!

A hat létbirodalom / Oltalomima / A hétágú ima

A hat létbirodalom / Oltalomima / A hétágú ima - Keith Dowman, Csatlós Péter, Agócs Tamás A hat létbirodalomról akármelyik közepesen jó svádájú, a buddhista világképet ismerő ember tart ilyen előadást, eddig asszem, csak jobbat olvastam, de korrekt.
A két imamagyarázatot most olvastam először, nagyon zavart a stílus, de nem tudom, ebből mennyi a lejegyző-fordító sara és mennyi az előadóé. Kicsit kiéreztem belőle, de elképzelhető, hogy csak az áltam ismert Dowman-rajongók hatására, hogy lenézi a más vagy "alacsonyabb" utakat, másfelől meg mindig röhögök az olyasmin, mint a "kommunikáció vibrálása", meg az olyan erőlködő fordításokon, mint buddha (felébredett) helyett oszlatva-sugárzó, amit ráadásul oszlattvának írtak többször is, valakinek agyára mehetett a szanszkrit :D

Ambrose and the Princess

Ambrose and the Princess - Margo Sorenson, Katalin Szegedi Lusta vagyok felvinni a magyar fordítást, de persze azt vettem meg kölöknek, és akkor már elis olvastam =) Aranyos, de semmi extra, és azért Szegedi Katalin sem itt hozta a legjobb formáját, de egynek elment, főleg így féláron :D

Világok őre (Kirill #1)

Világok őre (Kirill #1) - Szergej Lukjanyenko, Weisz Györgyi Mi a közös Murakamiban és Coelhóban?
Kirill egyikük olvasását sem nézte volna ki a sofőrből.
Mi a közös Murakamiban és Lukjanyenkóban?
Kínjában mindkettő a főhős irodalmi ízléséről locsog, nem tudja, hogy a tapasztalt könyvmolynak ez félálomban elárulja, hogy pocsék lesz a könyv.

Bővebben majd a második rész után.

Merülő Saturnus

Merülő Saturnus - Sándor Weöres Van pár gyengesz meg katyvasz vers is benne, Lumumba vérén nagy röhögés, mert nemrég olvastam, hogy Károlyi Amy vette rá mindig, hogy ilyeneket írjon, de majd kiírok párat, mert neten nem nagyon vannak fönt.

A nap lánya

A nap lánya - Italo Calvino A legtöbb mesét ismertem más, általában teljesebb, tetszősebb változatban, amit meg nem, az leginkább kalandregény-kezdemény. És persze joban örültem volna feldolgozatlan meséknek, szerencsére a jegyzetekből kiderül, hol mancsolt beléjük Calvino, de akkor is.
A képek nagyon szépek, de hogy jönnek népmesékhez? :D

Csintalan istenek

Csintalan istenek - Marie Phillips hát ez valami szerfeletti módon limonádé lett... mit evett ezen Nima meg Ilweran, megfoghatatlan :D

The Art of Living: Vipassana Meditation: As Taught by S. N. Goenka

The Art of Living: Vipassana Meditation: As Taught by S. N. Goenka - William Hart Nem az én könyvem, annyi biztos, de a kötözködéshez már túl rég olvastam ;) Egyébként ez volt az első könyv, amit elejétől végig angolul olvastam, különben valszeg el is felejtkeztem volna már róla :D

Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life

Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life - Lauri Loewenberg Ez mekkora szívás :D ajándékba vettem, egy kedves, ámde e téren (sem) túlművelt egyénnek, de miután elkezdtem olvasgatni, szégyelltem odaadni neki :D végigmentem rajta, hogy teljes fikázási jogot nyerjek de még így is át-át kellett ugranom részeket, annyira önismétlő, szájbarágós, ostoba, annyira brrr.

Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál - On Sai csillagos ötös, de beszélnem kell On Saival, ha még egyszer főnemesekkel gyümölcsteát itat, őfelsége leütteti a fejét.

Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

Calderon, avagy hullajelölt kerestetik - On Sai Jópasis-egzotikuscsajos-kalandos vígscifi, tisztes középszer, aminek viszont nemsiettem volna kihozni a folytatását, ha nem egyszerre hoztam volna ki a két kötetet. De egyszerre hoztam ki, hála az Ősöknek. A folytatás, cirmosaim, az már döfi!

A delfines kislány és a ravaszdi róka

A delfines kislány és a ravaszdi róka - Kristina Brenkova Író néni betépett. És nagyon jól tette.
Ez még mindig ötcsillagos.

A Rovásember

A Rovásember  - Peter V. Brett Egyelőre három, aztán majd meglátjuk, ha túlleszünk a világ és a karakterek bemutatásán :p Sajna, ahol az első kötetben kisebb következetlenségek vannak, amiket pedig olyan könnyű lett volna elkerülni, ott lehet félni tőle, hogy az ötödikben már nagy otrombaságok is lesznek.

Scar

Scar - On Sai 9/10
poszt holnap, Forgó néni kávéjához :D

Nézd, ki van itt

Nézd, ki van itt - Timur Vermes Donnerwetter, the cover is funnier than the book! Not that I didn't enjoy it, it's just that I can't understand the hype, it's nothing extraordinary.

21 szamuráj

21 szamuráj - Gubacsi Attila, Barta Balázs Ennyi tatteros nyavalygást, hát milyen harcosok ezek? =) A riporterek fantáziáját meg aztán főleg az izgatta, ki kivel miért balhézott össze, hadd gratuláljak ehhez is :D

A keresztmama meséi

A keresztmama meséi - Kálmán Mikszáth Gyerekkönyvhöz, meg a terjedelemhez képest nagyon sok az elírás, az eben gubát helyetti ebben gubát-ért meg ütnék.
Hát kíváncsi leszek, a kölkeknek hogy tetszik majd.